Home » Local » Tânăr din Dănești reținut de polițiști, după de a ucis un câine care aparținea bunicului său

Tânăr din Dănești reținut de polițiști, după de a ucis un câine care aparținea bunicului său

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Dănești,  județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui tânăr, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”, în data de 29 aprilie 2023, în localitatea Emil Racoviță, comuna Dănești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, la data de 29 aprilie 2023, ora 18.00, persoana cercetată ar fi ucis, în curtea locuinței sale, un câine care aparținea bunicului său.

Totodată, urmare a cercetărilor efectuate, în aceeași gospodărie a fost identificată o cabalină ce prezenta o plagă tăiată în zona urechii, plagă ce ar fi fost produsă de către tânărul de 19 ani și de către unchiul acestuia, bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate.

Astăzi, 5 mai 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui au luat față de tânărul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Bărbatul de 35 de ani este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: