Home » Local » Produse cosmetice ascunse și nedeclarate, confiscate la frontieră

Produse cosmetice ascunse și nedeclarate, confiscate la frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit produse cosmetice în valoare de aproximativ 7.000 de lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, ascunse sub scaunele unui autocar cu destinația Iași.

În ziua de 05 mai a.c., în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, conducând un autocar cu destinația Iași, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, sub scaunele autocarului, mai multe cutii având sigla unei firme de curierat ce conțineau produse cosmetice, a căror valoare a fost estimată la 6.745 de lei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantități de produse cosmetice sustrase de la controlul vamal şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: