Home » Administratie » Criză de locuințe! Tinerii din municipiul Vaslui ar putea să primească apartamente din vechiul fond locativ de stat

Criză de locuințe! Tinerii din municipiul Vaslui ar putea să primească apartamente din vechiul fond locativ de stat

În prezent, la nivelul municipiului Vaslui nu există un regulament de atribuire al apartamentelor din vechiul fond locativ de stat. Cătălin Mîndru, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că în această situație sunt circa 40 de unități locative.

Tocmai de aceea, este necesar ca Locativa SRL și Consiliul Local Vaslui să întocmească și să aprobe un regulement de atribuire al locuințelor din vechiul fond locativ.

„Acum aceste apartamente sunt ocupate, dar când se eliberează trebuie să avem un regulemant de atribuire al acestor 40 de unități locative. Această atribuire am putea să o facem și către tineri”, a spus Cătălin Mîndru.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 unități locative, din care 105 sunt apartamente ANL.

Consiliul Local Vaslui a aprobat bugetul Locativa SRL pe anul curent. La venituri este previzionată suma de  525.000 de lei, sume care provin din venituri aferente activităţii de închiriere locuinţe sociale, apartamente ANL, apartamente cu chirie, taxe eliberări acte si comisioane la rate apartamente etc.

La capitolul cheltuieli totale s-a prevăzut a se realiza o valoare de 510.000 lei. Este vorba de cheltuieli de exploatare, cheltuieli cu bunuri si servicii, cheltuieli cu impozite și taxe etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*