Home » Local » Viață de coșmar pentru pensionarii vasluieni! Produsele din carne și zarzavaturile au ajuns un lux

Viață de coșmar pentru pensionarii vasluieni! Produsele din carne și zarzavaturile au ajuns un lux

de Dănuț CIOBANU 

Viața pensionarilor din județul Vaslui este tot mai grea. Majoritatea bătrânilor încasează pensii de până la 1.400 de lei, sume care în actualul context economic sunt total insuficiente. Produsele din carne au ajuns un lux pentru bătrâni, iar pentru achziționarea medicamentelor aceștia trebuie să facă adevărate eforturi financiare. Oamenii se plâng și sunt îngrijorați pentru ziua de mâine. 

În prezent, în județul Vaslui sunt întregistrați 80.340 de pensionari de stat, care încasează o pensie medie de 1.631 de lei. La nivel național, mai sunt doar două județe care au pensii mai mici: Giurgiu – 1.602 lei și Vrancea – 1.601 lei.

„Este foarte greu cu prețurile actuale. Prețurile la produsele din carne au sărit la cer. Și zarzavaturile sunt foarte scumpe, dar în ultima perioadă parcă au început să scadă. Fiecare se plânge. Eu cu soția am cumpărat medicamente și am dat 400 de lei. Medicamentele sunt scumpe și nu se găsesc. Oamenii sunt supărați, dar nu au ce face. Toți se plâng!”, a spus Gheorghe Iacob, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

Un grup de pensionari a pichetat la sfârșitul anului trecut Prefectura Vaslui și a fost depus un memoriu cu toate doleanțele oamenilor. Însă, nici până la această dată nu s-a primit niciun răspuns.

„Am organizat Comitetul Județean cu reprezentanții pensionarilor și veterani din județ și am discutat toate aceste probleme. Am cerut ca Primăria Vaslui să îmi dea un spațiu. Nu am un sediu și mă lupt să îl obțin. Am făcut 5 – 6 adrese la primar, prin care l-am rugat să îmi dea un spațiu, dar nu avem un răspuns”, a mai spus Gheorghe Iacob.

La finalul anului trecut, un grup de pensionari a pichetat Prefectura Vaslui. Bătrânii au cerut indexarea pensiilor și onorarea promisiunilor făcute de guvernanți, în contextul valului de scumpiri la utilități și la produsele alimentare.

„Să crească nivelul de trai al pensionarilor că este un dezastru. Toate s-au scumpit și nu ai cum să faci față. Pentru a trăi bine, pensia ar trebui să fie de 2.500 de lei. Eu sunt ales de un an în această funcție, iar în ultimele zile am depus eforturi pentru a-i mobiliza pe pensionari”, spuneau reprezentanții pensionarilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: