Home » Local » Concursul Național de Biologie „George Emil Palade”a avut loc la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Bârlad

Concursul Național de Biologie „George Emil Palade”a avut loc la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Bârlad

Concursul Național de Biologie „George Emil Palade”, etapa județeană, s-a desfășurat în data de 6 mai 2023, la Școala Gimnazială „Iorgu Radu”, Bârlad într-un context captivant care a adus împreună elevi de gimnaziu pasionați de biologie.

Competiția a reprezentat o experiență pentru elevii curajoși, buni și dedicați în cunoașterea viului care își doresc să crească, să se împlinească și să exceleze în acest domeniu.

Concursul Național de Biologie „George Emil Palade” se adresează elevilor din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, fiind inițiat în judeţul Prahova, încă din anul 2002. Concursul a apărut ca un „stimulent competițional” pentru elevii din clasele de gimnaziu în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele școlare de biologie, naţionale şi internaționale, iar denumirea concursului reprezintă semnul de prețuire pentru savantul american, de origine română, George Emil Palade.

În 2022-2023, concursul este înscris în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.-2023, categoria Concursuri școlare pe domenii/ discipline de studiu, poziția 30.

La etapa națională, din fiecare județ participă primii 2 elevi, pentru fiecare nivel de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a), în total 8 elevi pentru fiecare județ/sector al municipiului București.

Pregătirea pentru performanța națională la biologie înseamnă experiență competițională, pasiune, emoții, tensiune și concentrare.

Județul Vaslui va fi reprezentat de elevii:

Fîntînaru Sofia-Maria, cls. a V-a Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui, prof. îndrumător Daniela Diaconu;

Iosip Victor Ştefan, cls.a V-a Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” Vaslui, prof. îndrumător Țarălungă Simona;

Nedelcu Andreea Karla, cls.a VI-a,Şcoala Gimnazială ,,George Tutoveanu” Bârlad”, prof. îndrumător Robu Ionela;

Grosu Andreea Ilinca, cls. a VI-a, Şcoala Gimnazială ,,Iorgu Radu” Bârlad, prof. îndrumător Gîndu Nicoleta;

Voicu Ingrid Ilinca, cls. a VII- a, Școala Gimnazială ,,Mihai David, Negrești prof. îndrumător Mititelu Lăcrămioara Mihaela;

Mik Bogdan, cls. A-VII-a, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Huși prof. îndrumător Nacu Crăița;

Butnaru Olga Maria, cls. a VIII- a, Școala Gimnazială ,,Mihai David, Negrești, prof. îndrumător Mititelu Lăcrămioara Mihaela;

Martocean Romeo-Ioan, cls.a VIII- a, Școala Gimnazială Nr.1, sat Bălteni, prof. îndrumător Filipescu Vasile.

Mulțumim pentru susținere tuturor colegilor implicați în organizarea și buna desfășurare a acestei importante competiții școlare!

Felicitări, dragi elevi !Felicitări, stimați profesori și distinși părinți!

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: