Home » Local » Prioritatea Inspecției Muncii Vaslui: Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate!

Prioritatea Inspecției Muncii Vaslui: Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate!

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a desfășurat în luna aprilie în domeniul relațiilor de muncă 88  de controale, care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 16 angajatori, fiind aplicate 21 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna aprilie este 67.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 247 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna aprilie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un numar de 2 angajatori fiind identificate 2 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele care lucrau la negru, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna aprilie fiind de 40.000 lei.

Având în vedere gradul ridicat şi pericolul social cu privire la folosirea persoanelor care desfăşoară activitate fără respectarea prevederilor legale în vigoare, Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare, fără încheierea şi transmiterea contractelor de muncă anterior începerii activităţii, precum şi nerespectarea prevederilor şomajului tehnic şi prestarea activităţii în această perioadă, ITM Vaslui va desfăşura în continuare controale pentru identificarea şi combaterea muncii nedeclarate”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: