Home » Agricultura » DAJ Vaslui: Cultivatorii de cartofi vor primi un ajutor financiar de 200 euro/hectar

DAJ Vaslui: Cultivatorii de cartofi vor primi un ajutor financiar de 200 euro/hectar

Ȋn Monitorul Oficial nr. 398 din 9 mai 2023 a fost publicată Hotǎrârea de Guvern nr. 394 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum”, în anul 2023.

Ajutorul poate fi aplicat de întreprinderile/întreprinderile unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole pentru susținerea producției de cartof, respectiv de producători agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, societăți agricole precum și de persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la înscrierea în acest program și, ulterior, la încasarea ajutorului de minimis pentru producția de cartof obţinutǎ, solicitanţii trebuie să aibǎ în vedere: solicitarea ajutorului de minimis prin înscrierea în program la Direcția Județeană pentru Agricultură (DAJ) Vaslui; utilizarea unei suprafețe cultivată cu cartof de consum deminimum 0,3 ha inclusiv, marcată la loc vizibil cu o placă indicator; transmiterea unei notificǎri scrise la D.A.J Vaslui,pentru identificareași evaluarea producției de cartof; obținerea unei producții de minimum 15 tone/ha de pesuprafața înscrisǎ în program, din care să se comercializeze cel puțin6 tone/ha etc.

Valoarea maximă în euro a sprijinului financiar acordat beneficiarilor eligibili pentru susţinerea producţiei de cartof de consum va fi de 200 euro/ha și se va plăti în lei, la cursul de schimb de 4,9490 lei, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

„Cererile și documentele necesare înscrierii în acest program pot fi depuse direct la sediul DAJ Vaslui, transmise prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: dadr.vs@madr.rosau prin poștă (curier), la adresa din Str. Eternităţii, nr. 1, Vaslui, până cel târziu la data de 19 mai 2023 inclusiv”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: