Home » Local » 406 locuri de muncă la bursa generală din județul Vaslui. 187 de persoane au fost selectate pentru încadrare

406 locuri de muncă la bursa generală din județul Vaslui. 187 de persoane au fost selectate pentru încadrare

În cadrul Bursei locurilor de muncă organizată astăzi, 12 mai 2023 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, persoanele care doresc să se angajeze au avut de ales dintr-un număr de 400 locuri de muncă puse la dispoziţie de 38 agenţi economici din judeţ. Acţiunea s-a desfăşurat concomitent la sediul Centrului Județean de Resurse pentru Asistență Educațională – strada Donici nr.2 din Vaslui, în foaierul Teatrului Victor Ion Popa, strada  Republicii, nr. 268 din Bîrlad și la sediul Casei de cultura Alexandru Giugaru, str. Alexandru Giugaru nr.2, începând cu ora 900.

Acţiunea fost organizată cu scopul de a veni, în egală măsură, atât în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor care nu au avut posibilitatea selecţionării personalului necesar activităţilor din cadrul firmei. Participarea, atât a reprezentanţilor agenţilor economici cât şi a persoanelor în căutarea unui loc de muncă fiind gratuită.

Din  cei peste 1000 de agenţi economici din judeţ contactaţi de către AJOFM Vaslui, în vederea identificării cererii de forţă de muncă, au confirmat participarea la bursă 38 care au oferit 406 locuri de muncă vacante (la Vaslui 14 firme au oferit 156 locuri de munca,  la Bîrlad 12 firme – 173 posturi şi la Huşi 12 firme – 77 posturi). Dintre acestea 28 se adresează persoanelor cu studii superioare şi 378 persoanelor fără studii superioare.

Printre meseriile cele mai solicitate se numără – pentru persoanele cu studii superioare: inginer zootehnist, medic veterinar, inginer de sistem în informatică, inspector asigurări, economist, inginer agronom, inginer industrie alimentară, inginer constructor,  iar pentru cei fără superioare: tehnician electromecanic, maistru constructor, agent turism, instalaor, dulgher, agent de securitate, fierar betonist, gestionar, sofer, confectioner imbrăcăminte, muncitor necalificat şi altele.

La bursa locurilor de munca organizata anul acesta au participat 895 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.  Au fost selectaţi în vederea încadrării un număr de 187 persoane.

În baza protocolului încheiat intre Ministerul Muncii și Solidaritatii Sociale și Ministerul Educaţiei, la Bursa locurilor de munca au participat  şi  277 de elevi ai claselor terminale din cadrul a 6 unități de învațământ din judeţ, acţiunea organizata de AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenţi posibilitatea unui prim contact cu piaţa muncii.

În baza protocolului încheiat cu Penitenciarul  cu regim semideschis Vaslui, la Bursa Generala a locurilor de munca au participat si 5 persoane private de libertate ce mai au maxim 6 luni până la eliberarea din detenţie.

De asemenea, la Bursa Generală a locurilor de muncă au participat și 45 de persoane cu dizabilități aflate în evidențele DGASPC Vaslui.

În acest sens, mulţumim tuturor agenţilor economici pentru sprijinul acordat, în demersul iniţiat de AJOFM Vaslui, de a veni cu soluţii concrete, reale pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: