Home » Invatamant » Investiție de peste 11 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Vaslui

Investiție de peste 11 milioane de lei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Vaslui

Consiliul Local Vaslui a aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și devizul general pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei – Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Vaslui”.

Primăria Vaslui a semnat la începutul acestui an contractul de finanțare având drept obiect proiectul „Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei – Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu Vaslui”. Obiectivul de investiţii este finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 5 Valul Renovării.

Obiectivele proiectului sunt îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, reducerea cheltuielilor cu utilităţile prin diminuarea consumului final de energie pentru încălzire cu cel puţin 50% şi prin reducerea consumului de energie primară cu cel puţin 30%.

„Sunt considerate activităţi eligibile următoarele: Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior etc”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 11.071.571 lei cu TVA inclus, din care 8.130.014 reprezintă cheltuieli eligibile, suportate din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar 2.941.557 lei reprezintă cheltuieli neeligibile, suportate din bugetul local.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: