Home » Local » Pensii de mizerie pentru foșii agricultori! Pensia medie din județul Vaslui este de 795 de lei

Pensii de mizerie pentru foșii agricultori! Pensia medie din județul Vaslui este de 795 de lei

Pensionarii din agricultură din județul Vaslui încasează o pensie medie de 795 de lei. În luna aprilie a acestui an, cei 7.542 de beneficiari ai fondul de pensii al agricultorilor au primit o sumă totală de 5.995.982 lei de la bugetul de stat.

Acești pensionari beneficiază de acest tip de pensie pentru că au lucrat la fostele Cooperative Agricole de Producție (CAP) din timpul regimului comunist. În prezent, persoanele care lucrează în sectorul agricol și se pensionează primesc pensie în cadrul sistemului de asigurări sociale de stat.

În prezent, în județul Vaslui sunt întregistrați 80.340 de pensionari de stat, care încasează o pensie medie de 1.631 de lei. La nivel național, mai sunt doar două județe care au pensii mai mici: Giurgiu – 1.602 lei și Vrancea – 1.601 lei.

„Este foarte greu cu prețurile actuale. Prețurile la produsele din carne au sărit la cer. Și zarzavaturile sunt foarte scumpe, dar în ultima perioadă parcă au început să scadă. Fiecare se plânge. Eu cu soția am cumpărat medicamente și am dat 400 de lei. Medicamentele sunt scumpe și nu se găsesc. Oamenii sunt supărați, dar nu au ce face. Toți se plâng!”, a spus Gheorghe Iacob, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: