Home » Local » Despre echiparea mașinii cu jantele și cauciucurile potrivite

Despre echiparea mașinii cu jantele și cauciucurile potrivite

Oricât de rezistent la durere ai crede că ești, un șofer care își iubește foarte mult mașina, cu siguranță că o să simtă o durere sufletească atunci când mașina sa pățește ceva. Dacă și tu faci parte din categoria asta, mai mult ca sigur că măcar o singură dată ai lovit mai mult sau mai puțin mașina. Că a fost sau nu vina ta asta nu este relevant. Dar când ai coborât din mașină pentru a evalua daunele, parcă ți se tăiau picioarele.

Același lucru se aplică și atunci când încerci să parchezi mașina în diferite locuri, dar în scenă intră bordurile care parcă așteaptă să îți zgârie jantele. Tu, șofer responsabil și atent ai cea mai mare grijă, dar și dacă se întâmplă din neatenție să atingi janta de o bordură este dureros. Să auzi acel sunet insuportabil este ceva ce nu ai vrea să pățească nici cei mai aprigi dușmani ai tăi.

În acest articol nu o să vobim despre cum să devii un șofer mai experimentat. Mai sus am vorbit despre jante și despre cauciucuri pentru că acesta este și subiectul articolului. Ce am făcut mai sus a fost doar să accesăm o coardă sensibilă a sufletului tău pentru a-ți da seama cât de mult înseamnă jantele și cauciucurile mașinii pentru tine. Așa că, astăzi o să vorbim despre jante și cauciucuri, o să îți spunem câte ceva despre ele și despre ce să ai în vedere atunci când le alegi.

Despre jante

Jantele mașinii sau roțile, așa cum mai sunt ele cunoscute, reprezintă o parte esențială a mașinii tale. Practic fără ele, degeaba ai avea motor. Pentru că nu ai mașină din familia Flintstones, ai nevoie de roți.

Pe lângă faptul că fără ele nu ai putea să folosești mașina, ele susțin și greutatea întregii mașini. Pe piață o să găsești mai multe tipuri de jante, printre care:

Jantele din aliaj care sunt și unele dintre cele mai populare variante. Ele sunt realizate dintr-o combinație de aluminiu și magneziu și sunt mai ușoare. Pe lângă asta, sunt rezistente inclusiv la coroziune și se găsesc într-o gamă largă de dimeniuni.

Jantele din oțel sunt tot printre cele mai populare tipuri de jantă. După cum probabil ți-ai dat seama și din nume, janta din oțel este fabricată din oțel și este extrem de rezistentă, însă cântărește și mai mult. Este o variantă populară și pentru că se găsește la un preț mai mic, comaprativ cu cele din aliaj.

Pe lângă material, înainte de a-ți alege janta, asigură-te că aceasta are dimensiunea potrivită pentru mașina ta. În plus și designul acestora este important, asta dacă ești pasionat. Poate vrei ca mașina ta să aibă un aspect mai agresiv, tocmai de aceea îți recomandăm să te orientezi către jante cu un design mai impunător.

Despre cauciucuri

Dacă tot ți-am dat înghețata, să îți dăm și lingurița. În traducere liberă, asta înseamnă că dacă ți-am vorbit despre jante, ar trebui să vorbim și despre cauciucuri sau anvelope cum mai sunt ele numite. Pe piață o să găsești trei tipuri de cauciucuri:

Cauciucurile all season, care după cum le spune și numele sunt anvelopele pe care le poți ține echipate tot restul anului. Sunt potrivite atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald. Totuși, ele nu vor rezista în condiții la fel de extreme precum celelalte tipuri.

Anvelopele de vară sunt ideale și pentru toamnă. Știm cum sună, dar avem o explicație. Anvelopele nu depind atât de sezon, cât depind de temperaturile de afară. Astfel, poți ține anvelopele de vară atât timp cât temperatura de afară depășește 7 grade Celsius.

Anvelopele de iarnă sunt și ele ideale pentru toamnă. La fel ca și cauciucurile de vară și cele de iarnă depind de temperatură. Atât timp cât temperatura de afară este mai mică de 7 grade Celsius, asta înseamnă că vreme-i bună pentru ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*