Home » Local » Sprijin pentru copiii aflați în situații de risc cu granturi norvegiene

Sprijin pentru copiii aflați în situații de risc cu granturi norvegiene

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui derulează un proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea gradului de incluziune socială a unor copii aflați în situații de risc din județele Vaslui și Galați.

Proiectul, intitulat „O școală pentru toți și pentru fiecare!” este finanțat prin Granturile Norvegiene, valoarea lui fiind de peste 787.000 euro.

”Obiectivul general al proiectului vizează creșterea gradului de incluziune socială a 505 de copii din județele Vaslui și Galați, aflați în situații de risc, pe o perioadă de 32 de luni, urmărind, în particular, incluziunea lor în școală și comunitate. Proiectul se implementează în parteneriat cu ISJ Galați, în șase unități de învățământ, din care patru școli sunt din județul Vaslui. Este vorba despre Școala Gimnazială «Dimitrie Cantemir» Vaslui, Școala Gimnazială «Manolache Costache Epureanu» Bârlad, Școala Gimnazială nr.1 Gherghești și Școala Gimnazială «Ion Murgeanu» Zorleni. În această perioadă au fost derulate programe educaționale remediale și de excelență, activități educative nonformale pentru elevi, cursuri de formare pentru cadrele didactice și ateliere pentru părinții din grupul țintă”, a declarat prof. Cristiana Botan, inspector școlar general în cadrul ISJ Vaslui.

Proiectul este sprijinit financiar de Consiliul Județean Vaslui, Primăria Vaslui, Primăria Bârlad, Primăria Gherghești, Primăria Zorleni, Consiliul Județean Galați, Primăria Galați și Primăria Munteni din județul Galați.

„Nu există nicăieri în lume comunități compacte, cu oameni care au venituri, sunt bogați, toți se situează la un nivel de decență al traiului, care să nu pună probleme și să necesite sprijin. De aceea, la eforturile locale contribuie și Consiliul Județean Vaslui. Activitatea noastră e mai puțin vizibilă, pentru că nu avem o implicare directă în viața școlii, ci una indirectă sprijinind comunitățile care gestionează întreaga infrastructură școlară. Toate lucrurile acestea, combinate, asigură un anumit grad de succes. Nici o soluție de acest gen nu va rezolva toate problemele, însă importantă este implicarea și utilizarea tuturor resurselor pentru ca problemele cu care ne confruntăm să le surmontăm, să trecem peste ele și să trecem cu bine, astfel încât acești copii să facă pași importanți în dezvoltarea lor”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Perioada de sustenabilitate a proiectului este de 3 ani după încheierea finanțării externe.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*