Home » Local » Fals procurat cu suma de 200 de euro, oprit la intrarea în țară

Fals procurat cu suma de 200 de euro, oprit la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbatcu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate falsă.

În data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-aprezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care, asupra bărbatului,a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele şi fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în luna aprilie a acestui an, prin intermediul uneipersoane de sex feminin din Chișinău, ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 euro, cu scopul dea călători și a-și găsi mai ușor un loc de muncă în state ale Uniunii Europene.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate lafals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*