Home » Local » Premiul special la Concursul Național „ȘTIU ȘI APLIC!” – Etapa națională

Premiul special la Concursul Național „ȘTIU ȘI APLIC!” – Etapa națională

Cu tradiție în agenda de activități cu valențe formativ-educative, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, a fost gazda celei de a IX-a ediții a Concursului Național „ȘTIU ȘI APLIC!” – Etapa națională 2023,  concurs derulat în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași, în perioada 12-14 mai 2023.

Au concurat 145 de echipaje din 35 de județe, însemnând 290 de elevi participanți la cele 5 secțiuni ale concursului: învățământ profesional; învățământ tehnologic – ciclu inferior, învățământ tehnologic – ciclu superior; învățământ teoretic – ciclu inferior; învățământ teoretic – ciclu superior.

Concurenții au participat la 2 probe: o probă teoretică individuală, desfășurată contracronometru, pe platforma online stiusiaplic.ro, creată special pentru acest concurs, unde se vor identifica răspunsuri corecte la întrebări referitoare la legislația domeniului Securității și Sănătății în Muncă; o probă practică în echipă, ce constă în gestionarea unei fișe cu imaginea unui loc de muncă, pentru care se vor identifica riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională, alegând, totodată, echipamentul individual de protecție corespunzător riscurilor identificate.

Prin specificul său, concursul atrage anual participanți din toată țara, elevi de la învățământul profesional, dar și de la învățământul liceal teoretic și tehnologic, dornici să fie puși în situaţii profesionale concrete, obiectivul său general reprezentându-l conștientizarea și evitarea a riscurilor la locul de muncă pe care aceștia, ca viitori angajați pe piața muncii, le pot întâlni zi de zi.

Județul Vaslui a fost reprezentat la Etapa Națională, de următoarele echipaje pe secțiuni:

  1. secţiunea pentru licee – filiera tehnologică – ciclu inferior: elevii Dănilă Dragoș-Gabriel și Bojoagă Sebastian-Ionuț, de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, coordonator prof. Ciulei Maria, echipaj care a ocupat locul 6 în clasamentul final și au obtinut PREMIUL SPECIAL.
  2. secţiunea pentru licee – filiera tehnologică – ciclu superior: elevii Moraru Diana Mihaela și Trifan Daniela Georgiana, de la Liceul Tehnologic ”Ion Mincu” Vaslui, coordonator prof. Stoian Gabriela și profesor insotitor al grupului.
  3. secţiunea pentru licee – filiera teoretică – ciclu inferior: elevii Lazăr George Narcis și Silistru Constantin Adrian de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, coordonator prof. Vlad Ina Clara;
  4. secţiunea pentru licee – filiera teoretică – ciclu superior: elevii Cojocaru Alexandru și Lapa Ștefan Florin de la Liceul ”Ștefan Procopiu” Vaslui, coordonator prof. Vlad Ina Clara;
  5. secţiunea – învăţământ profesional (cu durata de 3 ani): elevii Carp Vlăduț Mihai și Samoilă Mihăiță de la Liceul Tehnologic ”Marcel Guguianu” Zorleni, coordonator prof. Darie Vasilica

Festivitatea de premiere a avut loc într-un spațiu încărcat de istorie și de cultură, respectiv Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Transmitem FELICITĂRI cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași care au format o echipă minunată ce a contribuit cu succes la sprijinirea organizării evenimentului și partenerilor de proiect din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi,  Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iași pentru colaborarea în vederea excelentei desfășurări a acestui concurs!

Felicitări tuturor elevilor participanți și premianților pentru rezultatele obținute!

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*