Home » Administratie » Străzile din comuna Bălteni vor fi reabilitate prin Programul ”Anghel Saligny”

Străzile din comuna Bălteni vor fi reabilitate prin Programul ”Anghel Saligny”

Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni, a semnat în data de 15 mai 2023 contractul de finanțare pentru modernizarea străzilor comunale prin Programul ”Anghel Saligny”.

„Această zi este așteptată de noi de foarte mult timp! Mulțumim consultantului July expert, echipei de proiect și colegilor care s-au implicat în realizarea acestui proiect!”, a spus Relu Brașoveanu.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

Recent, Ministerul Dezvoltării a mai semnat și alte contracte de finanțare prin Programul ”Anghel Saligny”. Trei contracte au fost parafate cu Consiliul Județean Vaslui:  Pod pe DJ 245E, km 2+705 cu o finanțare de 5,828,289.65 lei; Reabilitare și modernizare DJ 245 L: DN 24 (Costești) – Puntișeni – Chițcani – Pârvești – Mănăstirea Pârvești cu o finanțare de 15,373,905.97 lei și DJ 244 M: DN 24 – (Crasna) – Albești – Idrici – Roșiești (DJ 244 A) cu o finanțare de 17,615,664.90 de lei.

De asemenea, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare drumuri de interes local în comuna Poienești, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00 lei și proiectul „Modernizare drumuri de interes local din comuna Epureni, județul Vaslui” cu o valoare de 10,950,000.00.

 (Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: