Home » Business » Întâlnire de lucru între oamenii de afaceri din județul Vaslui și reprezentanții administrației locale

Întâlnire de lucru între oamenii de afaceri din județul Vaslui și reprezentanții administrației locale

În data de 26 mai, începând cu ora 10.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ Vaslui, va avea loc o întâlnire între oamenii de afaceri și reprezentanții administrației locale. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui.

De asemenea, la eveniment sunt așteptați parlamentari din județul Vaslui, directori ai serviciilor deconcentrate, reprezentanți ai organizațiilor patronale, băncilor comerciale, primari de orașe și comune etc.

„Așteptările oamenilor de afaceri sunt mari. Eu cred că aceste așteptări vor fi concretizate la întâlnirea care va avea loc la finele lunii mai. Vor participa reprezentanții Consiliului Județean Vaslui, Prefecturii Vaslui și parlamentari”, a spus Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

Datele statistice publicate de Oficiul Național pentru Registrul Comerțului indică o creștere alarmantă a falimentelor la nivelul economiei județului Vaslui. În primele trei luni ale anului, 370 de societăți au ieșit de pe piață.

Pe segmentul suspendări de activitate, în primele trei luni ale acestui an au fost suspendate 77 de firme, cu un procent de 42,59% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

La secțiunea de dizolvări, în perioada ianuarie – martie 2023 au fost dizolvate 104 societăți, cu un procent de 48,57% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

La capitolul radieri situația este identică cu anului precedent, 189 de firme fiind rediate din registrul Comerțului în primele trei luni din acest an.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: