Home » Local » Bărbați din comuna Băcești au furat cablul din cadrul unei rețele de telecomunicație

Bărbați din comuna Băcești au furat cablul din cadrul unei rețele de telecomunicație

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut 2 bărbați, în vârstă de 28 și 35 de ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Băcești, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în noaptea de 14/15 mai 2023, în localitatea Băcești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii negreșteni au stabilit faptul că, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii cercetate ar fi sustras, la data sus-menționată, cablu de telecomunicație din cadrul unei rețele de telecomunicație deținută de un operator național, de pe stâlpi amplasați pe marginea drumului național DN 15D.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 14.000 lei.

La data de  17 mai 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de cei doi bărbați cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Astăzi, 18 mai 2023, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, o a treia persoană, minor în vârstă de 16 ani, este cercetat în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: