Home » Local » Hoteluri pustii! Afacerile din turism nu și-au revenit după perioada pandemiei de coronavirus

Hoteluri pustii! Afacerile din turism nu și-au revenit după perioada pandemiei de coronavirus

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui (DJS), numărul turiştilor cazaţi, (sosirile) în judeţul Vaslui, în luna februarie 2023, a fost de 3.458, înregistrându-se 4.239 de înnoptări.

Spre comparație, în luna februarie 2022 se înregistrau următoarele valori: 2.518 sosiri şi un număr de 3.533 de înnoptări.

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 20,0% în ianuarie 2023 şi 17,9% în februarie 2023”, se arată în buletinul statistic publicat de DJS Vaslui.

La nivelul local, în cursul anului trecut, a fost parafat un protocol de colaborare dintre județul Vaslui și ”Asociația Călător prin România”. Potrivit  documentului, părțile își exprimă acordul privind cooperarea în vederea elaborării și aplicării politicilor de promovare a punctelor turistice din județul Vaslui.

Obiectul protocolului îl reprezintă colaborarea interinstituțională în vederea: realizării și montării plăcuțelor turistice digitale care conțin cod Q.R., care vor fi amplasate pe obiectivele turistice și monumentele de patrimoniu din județul Vaslui (costul de realizare și montare a acestora revine promotorului); completării cu informații din județul Vaslui și utilizării cu titlu gratuit a platformei digitale realizate prin grija promotorului (https://travellerinromania.com/), unde turiștii pot intra în contact cu istoria și legendele obiectivelor turistice, pot cunoaște portul popular și gastronomia tradițională din județ etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura