Home » Local » Improvizații pe șantiere! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale

Improvizații pe șantiere! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale

Un număr de 57 de angajatori au fost verificați de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui. În urma vizitelor de inspecție, au fost încheiate 46 de procese verbale de  control. În total, au fost constatate nu mai puțin de 122 de neconformităţi.

„Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 41 de angajatori, fiind aplicate 122 de sancţiuni contravenţionale. În luna aprilie 2023 au fost comunicate de angajatori un număr de 5 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători. Urmează să fie finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999,  inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna aprilie 2023 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.
(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: