Home » Administratie » Proiecte recepționate! S-au finalizat lucrările la Creșa 13 Decembrie și Liceul „Ion Mincu” Vaslui

Proiecte recepționate! S-au finalizat lucrările la Creșa 13 Decembrie și Liceul „Ion Mincu” Vaslui

Astăzi, Primăria Vaslui recepționează două proiecte care au fost finanțate prin Programului Operațional Regional 2014-2020. La eveniment mai participă reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții și ai ISU Vaslui, constructorii, proiectanții și diriginții de șantier. După examinarea celor două construcții, creșa și clădirea nouă cu destinația atelier de construcţii și atelier de mecanică de la Liceul Ion Mincu, se vor redacta procesul-verbal de predare a acestora către beneficiar.

Creșa va avea program prelungit pentru maxim 72 de antepreșcolari, construcția fiind adaptată standardelor actuale de sănătate publică, siguranță la incediu și siguranță în exploatare.

Investiția de la Liceul ”Ion Mincu” din Vaslui constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

”Atragerea fondurilor europene a fost și continuă să reprezinte un obiectiv important al municipalității vasluiene. Pentru aceasta, Serviciul Management Proiecte a identificat noi surse de finanțare în concordanță cu măsurile propuse prin Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Vaslui pentru perioada 2014-2023.  Astfel, serviciul a pregătit și depus noi proiecte în vederea obținerii finanțării, a urmărit proiectele deja depuse pe tot parcursul evaluării până la semnarea contractelor de finanțare. Echipa a mai asigurat managementul de proiect pentru obiectivele aflate în implementare și a urmărit, în timp, durabilitatea proiectelor finalizate și aflate în perioada post-implementare”, spunea la lansarea acestor proiecte Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*