Home » Administratie » Licitații pentru bazar şi târgul auto! Taxa pentru un loc de vânzare la comercianți este de 150 lei/lună

Licitații pentru bazar şi târgul auto! Taxa pentru un loc de vânzare la comercianți este de 150 lei/lună

de Dănuț CIOBANU 

Comercianții care doresc să închirieze spații în noul bazar din municipiul Vaslui au avut o întâlnire cu autoritățile locale. Participanții au primit informații privind  procedura de organizare şi desfăşurare a licitaţiilor publice pentru închirierea spaţiilor comerciale. Taxa pentru un loc de vânzare (tarabă) la comercianți este de 150 lei/lună, iar taxa de expunere la vânzare a unui autoturism este de 10 lei/intrarea/zi.

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba regulamentul de organizare şi funcţionare al bazarului şi al târgului auto.

Regulamentul stabileşte modalităţile şi condiţiile în care se asigură administrarea, întreţinerea şi utilizarea spaţiilor şi locurilor de comercializare a produselor nealimentare şi alimentare. De asemenea, sunt reglementate obligaţiile/responsabilităţile ce revin utilizatorilor (persoane fizice, persoane juridice), care desfăşoară activităţi comerciale.

În document sunt prevăzute modalităţile de închiriere a spaţiilor, precum drepturile şi obligaţiile atât a utilizatorilor, cât si a cumpărătorilor, vizitatorilor, etc. Regulamentul prevede şi unele sancţiuni în vederea menţinerii ordinii şi disciplinei în aceste obiective.

Pentru finalizarea regulamentului, s-a organizat o dezbatere publică privind procedura de organizare şi desfăşurare a licitaţiilor publice pentru închirierea spaţiilor comerciale şi terenurilor proprietate publică.

Şedinţa dezbaterii publice s-a ţinut în data de 11 mai 2023, în sala de şedinţe din sediul Primăriei Vaslui. Pe lângă reprezentanții autorităților locale, la şedinţă au participat un număr de 17 persoane. Participanţii au solicitat clarificarea mai multor prevederi din documentele supuse dezbaterii.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a precizat că sunt speranțe ca în luna iunie proiectul să fie pus în funcțiune.

„Noi (executivul) ne-am judecat patru ani de zile cu firma care a câștigat licitația și a executat bazarul. Care au fost motivele? Solicitarea firmei respective a unei sume de bani pe o ofertă neconformă și asupra căreia nu am cedat niciun pas și niciun leu. Poate acest lucru a fost o cauză care a dus la prelungirea termenului. Am reușit să îl aducem într-un stadiu destul de avansat și mai sunt câteva lucruri care sunt în definitivare pe zona de hale”, a spus Vasile Pavăl.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*