Home » Local » Mai mulți bani pentru modernizarea străzii Traian! Devizul general al lucrărilor suplimentare este de 1,6 milioane de lei

Mai mulți bani pentru modernizarea străzii Traian! Devizul general al lucrărilor suplimentare este de 1,6 milioane de lei

Lucrările de modernizare a străzii Traian din municipiul Vaslui vor costa mai mulți bani. În data de 25 februarie 2021, legislativul local a aprobat o hotărâre privind documentaţia şi indicatorii tehnico- economici pentru obiectivul de investiţii „reparațuu capitale strada Traian, municipiul Vaslui”.

După întocmirea proiectului tehnic s-a demarat procedura de achiziţie a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii. În data de 14 decembrie 2021 s-a încheiat un contract de lucrări cu valoarea de 7.904.932 lei, cu TVA.

Însă, pe parcursul execuţiei lucrărilor a intervenit necesitatea executării unor lucrări suplimentare de canalizaţii tehnice subterane.

„Aceste lucrări suplimentare au intervenit întrucât autoritatea contractantă are în derulare proiectul „Proiect de extindere a rutelor, traseelor şi staţiilor pentru transportul public de călători” – Programul Operaţional Regional 2014-2020, care prevede lucrări de execuţie pe amplasamentul străzii Traian, iar neexecutarea acestora conduce la nerealizarea ambelor proiecte din suprapunerea lor”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Practic, lucrările suplimentare (canalizaţii tehnice subterane) nu au fost cuprinse iniţial în proiectul tehnic, acestea rezultând din suprapunerea de proiecte.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*