Home » Local » Salariații din administrație și asistență socială se pregătesc de grevă!

Salariații din administrație și asistență socială se pregătesc de grevă!

Federația Columna, organizaţie sindicală care reprezintă interesele a peste 20.000 de salariaţi din Administraţie Publică şi Asistenţă Socială, a hotărât, în cadrul şedinţei Consiliului Național. cu unanimitate de voturi, declanşarea de acţiuni sindicale, inclusiv grevă, împotriva următoarelor politici economice şi sociale ale Guvernului României: scăderea veniturilor prin măsurile prevăzute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin modificarea sistemului de acordare a drepturilor salariale; neaplicarea integrală a Legii itr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; schimbarea sistemului de finanţare în asistenţă Socială, ca urmare a modificărilor care vor fi aduse Legii nr. 292/2011 a Asistenţei Sociale.

Mii de salariaţi au semnat deja listele de participare la acţiuni sindicale, inclusiv la grevă, acest proces fiind în plină desfăşurare, urmând ca după data de 1 iunie să fie stabilit calendarul concret al acţiunilor sindicale.

„Revendicarile salariaților sunt neaplicarea integrală a Legii 153/2017, scăderea veniturilor salariaților prin PNRR, prin schimbarea modalității de stabilire a drepturilor salariale, precum și schimbarea sistemului de finanțare a sistemului de asistență socială”, a spus Gică Crețu, liderul Sindicatului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: