Home » Local » Cum să te menții în formă toată vara

Cum să te menții în formă toată vara

După un sezon în care posibilitățile de mișcare au fost limitate și poftele culinare accentuate, corpul are nevoie de o abordare specială pentru a reveni la suplețe și, mai ales, pentru a-și menține starea de sănătate.

Nu mai este nici un secret faptul că mișcarea în aer liber, adoptarea unui regim alimentar hipocaloric și somnul sunt elementele cheie pentru o viață echilibrată. Însă cum reușești să îmbini toate aceste aspecte pozitive atunci când task-urile de la job și îndatoririle de familie te presează? Iată câteva idei care te vor ajuta să-ți păstrezi armonia și să reintri în formă fizică și psihică.

  • Fă-ți un program și încearcă să nu te abați de la el! Este important să fii organizat. La început de săptămână, pune pe hârtie sau într-un notes pe telefon tot ce ai de făcut în fiecare zi și stabilește un orar de masă, timp pentru exerciții și un program riguros de somn. Dacă menții ritmul, vei observa că în câteva săptămâni corpul tău se va obișnui și vei reuși să faci acest lucru fără să mai fie nevoie de organizare pe hârtie.

La ce te ajută disciplina? În primul rând, orele fixe de masă te ajută să pierzi în greutate și contribuie pozitiv la starea de sănătatea a stomacului. Orele stabilite pentru sport te ajută să arzi calorii în fiecare zi și să eviți sedentarismul. Este cunoscut faptul că ă viață sedentară duce la obezitate și la boli cardiovasculare. Iar timpul optim pentru somn te ajută să fii odihnit și să-ți menții creierul și celelalte organe în stare bună de funcționare.

  • Procură-ți tot ce ai nevoie pentru o viață disciplinată! Dacă vorbim de alimentație, începe prin a face curățenie în frigider. Aruncă alimentele procesate, cu grăsimi multe, sucurile acidulate și dulciurile pe bază de zahăr. În schimb, mergi la piață și cumpără fructe și legume netratate chimic, cereale, lactate, carne slabă și dulciuri fără zahăr sau vegane. În ceea ce privește mișcarea, cumpără-ți accesorii pentru sportul preferat și echipament adecvat. Este important să te simți confortabil atunci când faci mișcare. În colectia de vara pentru bărbați găsești pantaloni scurți și tricouri din materiale care nu permit transpirația și cu croieli lejere, ce îți oferă libertate de mișcare. Iar ca să ai un somn liniștit, poți opta pentru dopuri de urechi, în cazul în care stai într-o zonă gălăgioasă. De asemenea, poți instala pe telefon o aplicație dedicată, cu sunete sau melodii care te ajută să îți relaxezi corpul și să dormi bine.

Odihna, mișcarea, hidratarea corespunzătoare și mesele regulate alcătuiesc ecuația de succes pentru o viață echilibrată și un corp armonios. Iar cu vestimentația potrivită vei fi o adevărată apariție oriunde ai merge, tot sezonul cald.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: