Home » Administratie » Guvernul a alocat fonduri comunei Vetrișoaia pentru asigurarea utilităților în punctul de frontieră Bumbăta

Guvernul a alocat fonduri comunei Vetrișoaia pentru asigurarea utilităților în punctul de frontieră Bumbăta

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 3,215 milioane lei pentru realizarea lucrărilor de împrejmuire și asigurării utilităților în punctul de trecere a frontierei de stat Bumbăta (România) – Leova (Republica Moldova), pe teritoriul comunei Vetrișoaia din județul Vaslui.

Banii se alocă bugetului local al comunei Vetrișoaia, județul Vaslui, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prin suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2023.

În data 23 mai 2023, în prezenţa domnului Sorin GRINDEANU, viceprim-ministru şi ministrul transporturilor şi infrastructurii din România, a doamnei Lilia DABIJA, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale din  R Moldova, precum şi a domnului Lucian BODE și doamnei Ana REVENCO, miniştrii afacerilor interne din cele două state, a avut loc deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta-Leova în regim de trafic internaţional la graniţa cu Republica  Moldova.

La activitate au participat, totodată, domnul chestor general de poliţie Bogdan DESPESCU, secretar de stat al MAI, domnul chestor de poliție Victor-Ştefan IVAŞCU inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, alături de omologul său din Republica Moldova, domnul comisar şef Rosian VASILOI, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale de pe teritoriul ambelor state, cu atribuţii în punctul de trecere.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) – Leova (R. Moldova)  este deschis (în baza Hotărârii Guvernului nr. 100/2023) în regim de trafic internațional de persoane și pentru traficul internațional de mărfuri. Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localitățile dintre cele două state.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: