Home » Business » Replici dure între Adrian Porumboiu și Dumitru Buzatu la întâlnirea cu oamenii de afaceri

Replici dure între Adrian Porumboiu și Dumitru Buzatu la întâlnirea cu oamenii de afaceri

de Dănuț CIOBANU 

Întâlnirea de lucru dintre oamenii de afaceri și administrația locală a debutat cu un schimb acid de replici între omul de afaceri Adrian Porumboiu și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Adrian Porumboiu a spus că este o batjocoră în cheltuirea fondurile publice, iar mediul economic nu este sprijinit. Dumitru Buzatu a replicat că evenimentul nu este dedicat unui „proces al statului”, ci să se dezbată anumite aspecte ale vieții oamenilor. 

În alocuțiunea sa, Adrian Porumboiu a făcut o scurtă descriere a contextului socio-economic în care se găsește astăzi România.

Omul de afaceri a făcut referire la greva profesorilor, precizând că nu este posibil ca un profesor să primească un salarial de 4.000 de lei/lună. Iar într-o țară unde sistemele de învățământ și sănătate nu funcționează în parametri optimi nu poate fi vorba de un trai decent al oamenilor.

„Eu nu cred că România nu are rezerve suficiente pentru a putea asigura salarii serioase la învățământ. Dacă vrem să avem o țară educată și oameni care să poată să crescă elevi, trebuie îi plătești”, a spus omul de afaceri.

În realitate, în toate domeniile de activitate de la nivel național „se fură ca la balamuc”, a spus Adrian Porumboiu. Acesta a dăugat că nu este în regulă să cumpărăm submarine în loc să fie mărite salariile la profesori. Din păcate, în loc ca fondurile publice să fie administrate eficient „există atâta batjocură a banului public încât nici nu vă puteți imagina!”, a adăugat Poumboiu.

În acest context, județul Vaslui are nevoie urgent de fonduri guvernamentale pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

„Mediul de afaceri românesc trebuie sprijinit, ceea ce nu se întâmplă sub nicio formă. Dacă ai scos capul un pic mai sus, dacă ai făcut ceva și esti cineva în mediul de afaceri romanesc, vor avea grijă să te aranjeze cum vor vrea. Sau mergi pe cealaltă variantă, că nu ai încotro. Ori dai spăgile, ori te ia DNA-ul”, a spus Porumboiu.

Omul de afaceri a reamintit că a câștigat toate procesele pe care le are cu statul „însă cei care comit tot felul de ilegalități sunt tot pe funcții”.

În timp ce aceste persoane au  salarii de 25.000 de euro pe lună, profesorii primesc în batjocură 4.000 de lei și ies în stradă din cauza veniturilor foarte mici. Toate aceste realități sociale au fost etichetate de Porumboiu ca o  „batjocură incredibilă” care continuă.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus în continuare că instituția pe care o conduce este prima din România din punct de vedere economico-financiar și nu primește de la stat fonduri.

„Câștigăm proiecte, muncim pentru proiecte, avem oameni deosebiți”, a spus Ionel Constantin.

În acest moment, a intervenit Dumitru Buzatu și a precizat că evenimentul nu este dedicat pentru un „proces al statului”, ci să se dezbată anumite aspecte ale vieții oamenilor.

La rândul lui, Adrian Porumboiu a replicat „Dar nu trebuie să vorbim și despre stat, domnule Buzatu? 

Dumitru Buzaru a răspuns:

Domnule Porumboiu, putem să vorbim și despre stat, că suntem liberi. Am înțeles că ăia care nu au dat șpăgile i-au luat DNA-ul și pe aia care au dat, nu i-a luat. Înseamnă că noi suntem ăia”.

Adrian Porumboiu a replicat „Vedeți că ați înțeles greșit!”.

Președintele CJ Vaslui a precizat că a făcut parte din comisiile parlamentare care au lucrat la primele legi de salarizare a profesorilor și a făcut un nou apel să se dezbată tematica pentru care a fost organizat evenimentul și se va vedea și care sunt atribuțiile statului.

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: