Home » Local » 5 aparate şi produse de uz medical pe care trebuie să le ai în casă

5 aparate şi produse de uz medical pe care trebuie să le ai în casă

Este absolut necesar să apelezi la sfatul şi ajutorul medicului ori de câte ori te confrunţi cu probleme medicale care îţi proviaca durere, disconfort sau neplăceri. Totuşi, există câteva aparate şi produse de uz medical pe care este bine să le ai mereu în casă, pentru momentele în care apar mici accidente ori pentru a-ţi evalua starea de sănătate. De asemenea, unele aparate îţi pot fi utile pentru a urma un tratament recomandat de medic.

Iată 5 produse şi aparate medicale pe care este bine să le ai în casă:

Aparatul de aerosoli

Aparatele de aerosoli sunt excelente pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii. Principiul lor de funcţionare este unul simplu. Substanţele medicamentoase pe care le pui în aparatele de aerosoli sunt transformate în vapori cu ajutorul apei, iar acestea ajung direct la sistemul respisator, în plămâni, prin inhalare.

Poţi folosi aparatele cu aerosoli în tratamentul infecţilor respiratorii, al astmului, al reacţiilor alergice sau al rinitei alergice. Pentru copii acestea sunt o alegere ideală, deoarece îi vei scuti de stresul de a înghiţi o mulţime de pastile şi siropuri sau de stresul injecţiilor.

Aparatul de aerosoli nu este doar pentru copii. Acesta oferă aceleaşi beneficii şi adulţilor şi anume faptul că substanţele medicamentoase ajung rapid în zona ce trebuie tratată.

Este foarte important să nu foloseşti niciodată un astfel de aparat fără recomandarea şi instrucţiunile unui medic. Doar profesioniştii în domeniu pot recomanda astfel de tratamente, altfel există riscul ca afecţiunile să se agraveze sau să apară reacţii adverse.

Pistolul de masaj

Aparatul de masaj tip pistol de masaj este extrem de util în special dacă faci sport des sau te confrunţi cu dureri musculare. Uneori durerile musculare pot apărea atunci când poziţia corpului este una greşită, fie atunci când mergi sau te mişti ori atunci când lucrezi la birou. În prezent, există o mulţime de variante de astfel de aparate de masaj pe piaţă. Majoritatea vin cu o mulţime de accesorii, precum capetele de masaj. Astfel, poţi masa uşor mai multe zone ale corpului.

Pentru a folosi pistolul de masaj în siguranţă este o idee bună să ceri sfatul medicului său al kinetoterapetului. În acest fel, vei şti exact cum trebuie să îl utilizezi pentru a obţine rezultate dorite şi pentru a nu agrava durerile.

Termometrul

Termometrul este un must în orice casă. Febra este o reacţie normală a organismului care apare atunci când ne confruntăm cu diverse afecţiuni, în special infecţiile virale sau bacteriene. Cum astfel de infecţii sunt extrem de comune, febra este un simptom des întâlnit, atât la copii, cât şi la adulţi.

Deşi febra este un simptom comun, aceasta trebuie întotdeauna ţinută sub control, iar o temperatură foarte ridicată a corpului necesita tratament imediat.

Foloseşte mereu termometrul din casa pentru a-ţi evalua temperatura corpului atunci când te confrunţi cu infecţii. Este important să îţi informezi medicul în legătură cu acest aspect, iar dacă febra este foarte mare sau nu scade, trebuie să te prezinţi de urgenţă la o unitate medicală.

Soluţiile pentru dezinfectarea rănilor

Atât copiii, cât şi adulţii se pot răni în diverse accidente casnice sau situaţii neplăcute. Fie că pisica sau câinele te-a zgâriat ori ai căzut şi te-ai rănit, dezinfectarea unor astfel de plăgi este foarte importantă. De ce? Pentru a scădea riscul ca acestea să se infecteze. Poţi curăţa rănile cu apă călduţă şi săpun, însă este de preferat să ai în casă şi substanţe precum betadina, tinctura de iod, apă oxigenată sau rivanolul.

Bandajele şi plasturii

În cazul rănilor superficiale, nu doar dezinfectarea zonei este importantă, ci şi protejarea acesteia împotriva altor accidente, a prafului sau a altor microbi. Astfel, plasturii şi bandajele sunt produse de care ai nevoie în casă. Optează pentru bandaje şi plasturi din materiale de calitate, uşor de aplicat.

Foloseşte lista de mai sus pentru a avea mereu în casa produsele şi aparatele medicale care îţi pot face viaţa mai uşoară. Nu uita să apelezi întotdeauna la medic atunci când ai simptome supărătoare sau când ai nevoie de un tratament pentru o afecţiune.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: