Home » Local » Vasluienii au abandonat la Inspecția Muncii un număr mare de cărți de muncă

Vasluienii au abandonat la Inspecția Muncii un număr mare de cărți de muncă

La data de 26 mai 2023, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui există un număr de 7.596 carnete de muncă neridicate de titulari. Situaţia pe punctele de lucru este următoarea: Vaslui – 4.463 carnete de muncă; Bârlad – 1837 carnete de muncă; Huşi – 1.296 carnete de muncă.

„Având în vedere numărul mare de carnete de muncă aflate în gestiunea ITM Vaslui și neridicate de foștii salariați ai agenților economici din județul Vaslui, rugăm titularii, sau după caz împuterniciții acestora să se prezinte la sediul ITM Vaslui și la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad și Huși, potrivit aparteneței teritoriale, în vederea ridicării carnetelor de muncă”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

Potrivit art. 279, alin.1 din Codul Muncii. ”Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă”.

Conform prevederilor art. 281 alin. 3 din Legea 53/2003 cu modificările şi completările ulterioare la data de 01.01.2011 a fost abrogat Decretul 92/1976 privind carnetul de muncă, iar prin Ordinul nr. 1083/2011 a fost aprobată procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de muncă salariaţilor angajatorilor pentru care inspectoratele teritoriale de muncă păstrau şi completau, respectiv certificau legalitatea înregistrărilor efectuate în carnetele de muncă.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*