Home » Local » Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomerii din Vaslui, Bârlad și Huși

Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomerii din Vaslui, Bârlad și Huși

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii care să mărească şansele ocupării unui loc de muncă.

„Activitatea de formare profesionala asigură, prin organizarea de cursuri de formare profesională, pentru persoanele fizice şi juridice interesate, servicii de calificare, recalificare, instruire şi perfecţionare profesională a forţei de muncă, pregătirea profesională a personalului  propriu din cadrul agenţilor economici, în vederea prevenirii şomajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesională pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu şanse reduse de integrare pe piaţa forţei de muncă: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilităţi, şomeri de lungă durată, deţinuţi, etc”, a spus Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

În luna iunie, AJOFM Vaslui intenţionează să deschidă 3 programe de formare profesională: la Vaslui – 1 cursde formare profesională pentru frizer pentru 12 şomeri; la Bârlad –1 curs de formare profesională pentru casier pentru 12  şomeri; La Huşi – 1 curs de formare profesională pentru casier pentru 12  şomeri.

Înscrierea la cursuri se face la birourile de informare şi consiliere din agențiile locale  Vaslui, Bîrlad și Huși.

Șomerii  care beneficiază gratuit de servicii de formare profesională beneficiază de pregatire teoretică și practică pe toată durata cursului și să sustină, gratuit, de cel mult două ori examenul de absolvire la finalizarea cursului; beneficiază de rechizite și materiale de instruire; beneficiază dacă este cazul de echipament de protecție pe timpul instruirii practice etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: