Home » Administratie » Licitațiile respinse la vot! Comercianții: „Să ne ducem la Paris, în Londra să ne deschidem ceva, dacă în Vaslui nu se poate!”

Licitațiile respinse la vot! Comercianții: „Să ne ducem la Paris, în Londra să ne deschidem ceva, dacă în Vaslui nu se poate!”

de Dănuț CIOBANU 

După patru luni de dezbateri aprinse în Consiliul Local Vaslui, regulamentul privind organizarea licitațiilor pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar a fost din nou respins. Patru voturi au fost pentru aprobarea regulamentului, în timp ce 19 aleși locali s-au abținut. Comercianții au spus că „Am rămas pe drumuri după Ceaușescu, riscăm să rămânem pe drumuri acum”.

Reprezentanții USR din Consiliul local (CL) au acuzat grupul consilierilor PSD că au indus niște așteptări mari comercianților, atunci când au promis că vor iniția un proiect privind relocarea comercianților din vechiul bazar în noile hale. Prin tergiversarea aprobării acestui proiect se amână la nesfârșit folosirea noului bazar.

„Ați creat așteptări și, îmi pare rău să spun, că nu ați vândut decât niște gogoși”, au spus consilierii USR.

Consilierii PSD s-au apărat și au subliniat că nu au chemat comercianții în ședințele de plen ale CL-ului, precizând că „nu vând gogoși”.

„Proiectul este realizat în proporție de 95%, a mai rămas să punem semnăturile”, au susținut consilierii PSD.

Cum o serie de comercianți care nu sunt în actualul bazar au anunțat că vor face plângeri în cazul în care se va face relocarea, proiectul de hotărâre trebui întocmit cu mare atenție.

„Pe noi din bazar nu ne interesează partidele politice. Sunteți aleși să rezolvați problemele cetățenilor. Nimeni nu vine să vadă în ce condiții vindem. Proiectul bazarului s-a făcut pentru noi. Când se termină nu avem niciun drept. În Vasluiul ăsta nu se face nimic. Nu ai industrie, dar măcar să facem comerț. Am rămas pe drumuri după Ceaușescu, riscăm să rămânem pe drumuri acum. Vă tot contrați, dar nu vă interesați de noi. Să ne ducem la Paris, în Londra să ne deschidem ceva, dacă în Vaslui nu se poate!”, a susținut reprezentantul comercianților din bazar.

În municipiul Vaslui a fost finalizat obiectivul de investiţii „Amenajare Platformă Bazar şi Târg Auto”. În cadrul proiectului au fost construit obiectivul „Hale metalice”, pe terenul ce aparţine municipiului Vaslui, situat în str. Decebal nr.30.

Ansamblul propus are două funcțiuni de bază: bazarul cu o suprafață de 11.454 metri pătrați (mp) și Târgul Auto cu 7.825 mp. Zona bazar cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 56 tarabe, 4 hale pentru magazine, 64 celule magazin (23,50 mp), 7 celule magazin (18,70 mp), 8 celule magazin (9,00 mp), 4 magazine alimentare (40 mp), Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto.

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*