Home » Local » Carte de identitate falsă, procurată cu suma de 7.000 de lei moldovenești, descoperită la controlul de frontieră

Carte de identitate falsă, procurată cu suma de 7.000 de lei moldovenești, descoperită la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit o carte de identitate falsă asupra unui bărbat cu cetățenie R. Moldova.

În data de 05 septembrie a.c., în jurul orei 18.25, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un   microbuz, un cetățean R. Moldova, în vârstă de 49 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, asupra bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui concetățean, ale cărui date nu și le amintește, contra sumei de 7.000 de lei moldovenești.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: