Home » Administratie » Mai multe UAT-uri din județul Vaslui vor avea microbuze electrice pentru transportul elevilor

Mai multe UAT-uri din județul Vaslui vor avea microbuze electrice pentru transportul elevilor

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară un proiect de hotărâre privind depunerea unui proiect pentru achiziția unui număr de 10 microbuze electrice pentru transportul elevilor. Acest proiect este finanțat prin Administraţia Fondului pentru Mediu.

CJ Vaslui a semnat recent contractul de finanţare pentru achiziția altor 24 de microbuze școlare electrice, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„La nivel de județ ar fi nevoie de achiziția a 105 microbuze școlare electrice sau hibrid. Deocamdată, avem siguranța achiziției unui număr de 24 de microbuze școlare. Pe 8 septembrie se deschide sesiunea de aplicație destinată administrațiilor locale pentru achiziționarea de microbuze electrice, și nu numai, destinate transportului elevilor, unde vom mai achiziționa încă 10 asemenea microbuze. Pentru restul vom căuta alte surse de finanțare pentru a putea acoperi toate solicitările”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, conform datelor statistice, sunt înscriși un număr total de 57.594 elevi, din care la nivel urban – 31.861 de elevi, iar la nivel rural – 25.733 lei.

Valoarea totală a investiției este de 15.145.612 lei inclusiv TVA, compusă din: valoarea solicitată în cadrul cererii de finanțare conform ghidului solicitantului

14.946.908  lei inclusiv TVA, reprezentând contravaloarea a 10 microbuze electrice și a 10 stații de reîncărcare, și valoarea serviciilor de publicitate, înmatriculare, rovignetă, RCA, CASCO, licențe, omologări, reprezentând cheltuieli neeligibile în valoare de 198.704,00 lei inclusiv TVA.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*