Home » Local » Fonduri nerambursabile pentru șahul de performanță! Vasluiul este reprezentat la Campionatul European de Șah

Fonduri nerambursabile pentru șahul de performanță! Vasluiul este reprezentat la Campionatul European de Șah

În aceste zile, Candidatul de Maestru Ștefan Prisacaru participă la Campionatul European de Șah pentru juniori de la Mamaia.

Prezența șahistul vasluian la acest concurs de anvergură este sprijinită de Consiliul Județean (CJ) Vaslui, printr-un program cu finanțare nerambursabilă a activităților non-profit de interes județean pentru anul 2023, domeniul „Sport”, în cadrul Proiectului „Pe Meridianele Șahului”, coordonator fiind profesorul Constantin Grosu.

Campionatul European de juniori se desfășoară pe parcursul a bouă runde. La ediția din acest an participă numeroși juniori de mare perspectivă de pe continent, dintre care 13 dețin titlul de Maestru Internațional, 59 au titlul de Maestru FIDE, iar 20 de jucătoare au titlul de Maestră FIDE.

„Îi dorim mult succes șahistului nostru. Campionatul European de juniori este de un nivel valoric foarte ridicat, cu peste 900 de participanți, care provin de la 46 de federații europene. Sperăm într-o clasare cât mai bună a vasluianului Ștefan Prisacaru”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura