Home » Local » Reîntâlnire cu arta tradițională în Parcul Copou

Reîntâlnire cu arta tradițională în Parcul Copou

Parcul Copou va găzdui cea de-a XXI-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul se va desfășura în perioada 8 – 10 septembrie 2023. Pe lângă diversitatea impresionantă de obiecte create de meșterii populari, în fiecare zi va fi organizat câte un spectacol folcloric.

Vineri, de la ora 18, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” din Piatra Neamț va fi prezent pe scena manifestării, urmând ca sâmbătă, de la aceeași oră, să susțină un recital cunoscuta solistă Silvia Ene, alături de Fanfara de la Valea Mare.

Duminică, de la ora 13, Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, „Cimpoierii” de la Perieni și Fanfara Rotaria vor încheia seria de spectacole folclorice.

„Târgul Meșterilor Populari de la Vaslui a devenit deja un loc consacrat, unde meșteri autentici promovează arta tradițională. Manifestarea reprezintă și o reîntâlnire de suflet a meșterilor populari, adevărați ambasadori ai identității tradiționale românești. Vor fi trei zile pline, în care vasluienii și nu numai au ocazia să admire și să cumpere obiecte unicat din toate zonele țării”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

În cele trei zile de târg, vasluienii vor face cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc.

„Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte obiecte tradiționale. Așteptăm vasluienii în număr mare să-i cunoască sau să-i revadă pe meșterii populari și să cumpere obiectele tradiționale, pentru a răsplăti munca acestora”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Cultural Județean Vaslui.

Târgul Meșterilor Populari este organizat de Consiliul Județean Vaslui, Centrul Cultural Județean Vaslui, Primăria și Consiliul Local Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*