Home » Local » Județul Vaslui este lider național la rata șomajului! Ordonanța austerității va duce la noi concedieri în mediul privat

Județul Vaslui este lider național la rata șomajului! Ordonanța austerității va duce la noi concedieri în mediul privat

În iunie 2023, în județul Vaslui s-au înregistrat 8.466 de şomeri, din care 41,2% femei. Rata şomajului era de 8,0% în iunie 2023, aceeași valoare a avut și în iunie 2022, iar în rândul femeilor şomajul este de 7,1% (7,1%  în iunie 2022).

La mijlocul acestui an, în topul şomajului la nivel național se situează judeţele Vaslui și Teleorman – primul cu 8,0%, al doilea cu 7,8%, în condiţiile în care, rata şomajului la nivel naţional este de 2,9%.

În acest context social, patronatul din județul Vaslui este extrem de nemulțumit de  noile măsuri fiscale anunțate de guvernanți. Dacă vor fi introduse taxe mai mari pentru firme, antreprenorii preconizează o scădere severă a veniturilor bugetare. Creșterea impozitării pentru microîntreprinderi echivalează cu numeroase falimente, multe IMM-uri vor face diponibilizări, în timp ce firmele vor contabiliza o scădere severă a cifrei de afaceri.

„Mediul de afaceri nu este de acord sub nicio formă cu noile măsuri de impozitare. Agenții economici nu își vor mai putea face nicio proiecție pentru viitor. Indiferent de variantele de impozitare, ar fi o lovitură nimicitoare pentru mediul de afaceri. Suntem în criză, rata inflației este ridicată, avem prețuri foarte mari la tot felul de servicii și produse și acum se pregătește o nouă impozitare! Ar fi o mare greșeală dacă s-ar aproba aceste impozite. Mediul de afaceri este singurul care asigură veniturile pentru finanțarea statului român”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*