Home » Local » Doi bărbați din comuna Pădureni au fost reținuți de polițiști pentru lovire și lipsire de libertate în mod ilegal

Doi bărbați din comuna Pădureni au fost reținuți de polițiști pentru lovire și lipsire de libertate în mod ilegal

Poliţiştii Secției 4 Poliției Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut doi bărbați, în vârstă de 18 și 30 ani, din comuna Pădureni, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

Polițiștii Secției 4 Poliției Rurală Huși au probat activitatea infracțională a 2 tineri din comuna Pădureni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal, în data de 8 septembrie 2023, la locuința unuia dintre aceștia, din satul Văleni, comuna Pădureni, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit că, la data de 7 septembrie 2023, ora 18:00, în curtea unui magazin din satul Văleni, pe fondul unui conflict mai vechi, victima, un tânăr în vârstă de 18 ani, l-ar fi lovit cu palmele și pumnii pe suspectul de 18 ani. În aceeași seară, victima ar fi fost contactată telefonic de către cel de-al doilea suspect, în vârstă de 30 de ani, care i-a cerut să-l transporte cu mașina la o rudă din municipiul Huși.

În fața locuinței suspectului de 30 de ani din satul Văleni, acesta i-a cerut victimei să-l însoțească în bucătărie, motivând că nu este pregătit de plecare, scoțând, în același timp, cheia autoturismului din contact și păstrând-o în buzunar. În curtea aceleiași locuințe, victima ar fi fost lovită cu pumnii și palmele în zona feței de către suspectul de 18 ani, fiind apoi obligat să intre în locuință, în schimbul primirii cheii autoturismului său. În zona bucătăriei, victima ar fi fost agresată de cei doi suspecți, atât fizic, fiind lovită de mai multe ori în zona feței, capului și coastelor, cât și verbal, aceștia adresându-i amenințări cu moartea.

Unul dintre suspecți i-a solicitat victimei să se așeze în genunchi și să îi ceară iertare tînărului de 18 ani, filmându-l cu telefonul victimei și cerându-i să trimită filmarea prietenului său, în vîrstă de 17 ani, martor la evenimentul din curtea magazinului, pe o rețea de socializare. Odată cu filmarea, victima i-a trimis acestuia și un mesaj în care i-a cerut să anunțe poliția.

În scurt timp, tatăl persoanei vătămate a ajuns la locuința suspectului, cerându-i să-l elibereze pe acesta.

Conform raportului de expertiză emis de către medicii legiști, în urma agresiunii, victima a suferit leziuni ce necesită 2 – 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, fără a-i fi pusă viața în pericol.

La data de 8 septembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii hușeni au luat față de tinerii cercetați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

La data de 9 septembrie 2023, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Huși, care a dispus măsura arestului preventiv pentru suspectul de 30 de ani și măsura arestului la domiciliu pentru cel de 18 ani.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*