Home » Administratie » Lipsă de cvorum! Ședința extraordinară convocată de consilierii PSD din CL Vaslui nu a mai avut loc

Lipsă de cvorum! Ședința extraordinară convocată de consilierii PSD din CL Vaslui nu a mai avut loc

Așa cum era de așteptat, consilierii liberali și cei ai USR nu au au dat curs convocării formulate de consilierii PSD. Printr-un comunicat de presă, consilierii USR și-au explicat poziția.

Consilierii locali USR Vaslui îşi motivează decizia de a nu participa la ședința extraordinară a Consiliului Local Vaslui din data de 08.09.2023, convocată la solicitarea consilierilor PSD, din următoarele considerente. Constatăm, în mod repetat, că acțiunile consilierilor locali PSD de a servi în mod arbitrar anumite grupuri de interese au devenit o practică ilogică şi care sfidează interesele majorității cetățenilor acestui municipiu; Orice acțiune întreprinsă de consilierii PSD se situează la marginea legii sau chiar în afara ei”, se arată în comunicat.

Grupul consilierilor locali ai PSD din CL Vaslui au convocat o ședință extraordinară pentru trei proiecte de hotărâre. Unul din proiecte vizează regulamentul privind organizarea licitațiilor pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar. Consilierii social democrați au precizat că vor iniția un proiect privind relocarea comercianților din vechiul bazar în noile hale.

După patru luni de dezbateri aprinse, regulamentul privind organizarea licitațiilor pentru închirierea de spații comerciale în noul bazar a fost din nou respins. Patru voturi au fost pentru aprobarea regulamentului, în timp ce 19 aleși locali s-au abținut.

La ultima ședință, reprezentanții USR din au acuzat grupul consilierilor PSD că au indus niște așteptări mari comercianților, atunci când au promis că vor iniția un proiect privind relocarea comercianților din vechiul bazar în noile hale. Prin tergiversarea aprobării acestui proiect se amână la nesfârșit folosirea noului bazar.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*