Home » Local » Școală nouă și sală de sport la Bădeana, comuna Tutova

Școală nouă și sală de sport la Bădeana, comuna Tutova

Copiii din localitatea Bădeana, comuna Tutova, beneficiază de o școală nouă. Autoritățile locale au inaugurat în prima zi de școală noul local al unității de învățământ din sat, care beneficiază de condiții de invidiat, precum cele din mediul urban.

Investiția a fost derulată prin PNDL și era necesară, ținând cont că vechiul local nu întrunea condițiile de siguranță pentru elevi și profesori.

Tot cu acest prilej a fost dată în folosință și sala de sport, construită prin Compania Națională de Investiții, iar curtea școlii a fost amenajată cu spații verzi și copaci.

„Mulțumesc domnului primar și consiliului local pentru invitația de a participa la acest moment important din viața localității. Este un loc minunat și când spun asta nu este doar o formulă de complezență, ci dacă ne uităm în jurul minunatei clădiri, fabrica de caractere, veți vedea o alta destinată trupului nostru. Întâmplarea fericită face ca alături să fie și o clădire destinată sufletului nostru și un pic mai încoace se regăsesc locuințele cetățenilor acestei localități. Într-o sinteză, dacă ar fi să mă exprim, este aici un punct central al comunității. Am spus că e o fabrică, una foarte complicată, pentru că aici copiii noștri primesc un cumul de cunoștințe, care să-i ajute în viață să progreseze, să capete o meserie, să aibă o carieră, să se afirme și să se realizeze. Aici intervine și rolul celorlalți doi actori, profesorul și părintele, pentru a forma oameni. De asta am denumit-o „fabrică”. Trebuie să cunoască valorile, să știe deosebirea dintre bine și rău, dintre frumos și urât, să știe ce este solidaritatea într-o comunitate. Dacă lucrurile acestea vor fi înțelese, cu toții vom avea de câștigat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*