Home » Local » 13 angajatori vasluieni, sancționați cu 540.000 de lei pentru muncă nedeclarată

13 angajatori vasluieni, sancționați cu 540.000 de lei pentru muncă nedeclarată

În cursul lunii august 2023, activitatea zilnică a inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate.

Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă la nivelul județului Vaslui au fost efectuate un număr de 91 controale, care au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 30 angajatori, fiind aplicate 34 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna august este 584.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 216 de măsuri de intrare în legalitate.

În luna august au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un numar de 13 angajatori fiind identificate 27 persoane care prestau muncă nedeclarată.

„Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna august fiind de 540.000 lei. În îndeplinirea obiectivelor prevăzute de Legea nr. 108/1999, republicata – Legea pentru înfiintarea si organizarea Inspectiei Muncii,  inspectorii de muncă au  desfăşurat în luna august 2023 activităţi specifice urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura