Home » Local » Amenzi și bani confiscați! Poliția Economică a controlat 133 de firme din Vaslui, Bârlad și Negrești!

Amenzi și bani confiscați! Poliția Economică a controlat 133 de firme din Vaslui, Bârlad și Negrești!

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, au desfășurat activități pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii activităților ilicite în domeniul proprietății intelectuale și evaziunii fiscale.

În perioada 8 – 10 septembrie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuat controale la agenții economici de pe raza municipiului Vaslui, municipiului Bârlad, orașului Negrești și a comunelor arondate, pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii activităților ilicite în domeniul proprietății intelectuale și evaziunii fiscale.

Cu ocazia activităților desfășurate, a fost constatată săvârșirea a 9 infracțiuni, 3 dintre acestea prevăzute de Legea 84/1998 privind punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, 5 infracțiuni prevăzute de Codul Penal privind falsul în declarații și 1 infracțiune prevăzută de Codul Fiscal privind eliberarea pentru consum a produselor energetice prevăzute de art. 355 alin 3, lit g) sau asimilate acestora din punctul de vedere al nivelului accizelor, nemarcate și necolorate sau marcate și colorate necorespunzător.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați 133 de agenți economici, fiind aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 202.000 lei.

Dintre acestea, 45 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 1 sancțiune pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 23 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață și 1 sancțiune pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

Totodată, au fost confiscați peste 12.800 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 28.400 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

 

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura