Home » Local » Urmărit în trafic! Un șofer drogat a fost prins pe străzile municipiului Vaslui

Urmărit în trafic! Un șofer drogat a fost prins pe străzile municipiului Vaslui

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

La data de 9 septembrie 2023, ora 23.55, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244E, pe raza comunei Miclești, județul Vaslui, au depistat și oprit în trafic un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Albești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 10 septembrie 2023, ora 00.55, un echipaj de poliție rutieră și de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din minicipiul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa cu o viteză peste limita legală, condus de către un tânăr de 24 ani, din comuna Ivănești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 11 septembrie 2023, ora 8.40, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul  Poliției Municipiului Bârlad, în timp ce desfășurau activități cu ocazia deschiderii noului an școlar în proximitatea unei unități școlare de pe strada General Naumescu din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Gherghești, județul Vaslui.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 11 septembrie 2023, ora 11.30, polițiștii Postului de Poliție Perieni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243, au depistat și oprit în trafic un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Gherghești, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că seria permisulului de conducere prezentat de conducătorul autoturismului nu există în baza de date a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ”fals în înscrisuri sub semnătură privată” și ”uz de fals”.

La data de 8 septembrie 2023, ora 20.34, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Rediu, se deplasează spre Vaslui un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, condus de o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii vasluieni au identificat autoturismul sesizat pe raza localității Pușcași si au procedat la urmărirea acestuia, oprindu-l în trafic pe strada Mihail Kogălniceanu, din municipiul Vaslui.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, a fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv la două substanțe. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*