Home » Local » Pericol pe șantiere! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale

Pericol pe șantiere! Inspecția Muncii Vaslui a aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale

În cursul lunii august 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au efectuat vizite de inspecție în domeniul securității în muncă la 66 de angajatori şi au încheiat 25 de procese verbale de  control.

În urma vizitelor de inspecţie efectuate, au fost constatate 158 de neconformităţi. Pentru neregulile constatate au fost sanctionaţi un număr de 47 de angajatori, fiind aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale.

În luna august 2023, au fost comunicate de angajatori un număr de 7 evenimente, în care au fost implicaţi lucrători, urmând a fi finalizate cercetări în vederea stabilirii caracterului lor.

„În luna august a fost declanșată campania națională, care a vizat acțiuni de control pentru pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor. Este vorba de angajatorii care desfăşoară activități în următoarele domenii: asistență socială, cu cazare; asistență socială, fără cazare; activități
ale centrelor de îngrijire medicală și activități ale centrelor de recuperare psihică și de dezintoxicare, exclusiv spitale”
, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Ciobanu Danut

Va rugam sa adaugati comentarii decente si politicoase. Va multumim!

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura