Home » Local » Marius Arcăleanu, despre lucrările de pe strada Castanilor: Este un adevărat haos. Dacă plouă va fi un dezastru, o mocirlă

Marius Arcăleanu, despre lucrările de pe strada Castanilor: Este un adevărat haos. Dacă plouă va fi un dezastru, o mocirlă

de Dănuț CIOBANU 

Conducerea Organizației Județene a Partidului Forța Dreptei Vaslui a criticat dur executivul local pentru „haosul” provocat de lucrările la troleu de pe strada Castanilor. Pentru a nu bloca circulația, lucrările ar fi trebuit să fie realizate în timpul vacanței. Din nefericire, în acest moment, cei 2.000 de elevi circulă prin praf, iar în cazul unor precipitații în zonă va fi „un dezastru, o mocirlă”. 

Ieri, conducerea Organizației Județene a Partidului Forța Dreptei Vaslui a susținut o conferință de presă în fața intrării în incinta Liceului „Ștefan Procopiu”. În cadrul conferinței, au fost solicitate explicații executivului din Primăria Vaslui în legatură cu lucrările de pe strada Castanilor.

Marius Arcăleanu, președinte Partidului Forța Dreptei Vaslui, a precizat că aceste lucrări fac parte din extinderea liniei de troleibuz, un obiectiv în cadrul proiectului de dezvoltare a transportului public ecologic.

„De câteva zile, elevii au început școala, după o vacanță de câteva luni și taman acum au început și lucrările în această zonă. Pe strada Castanilor, unde ne aflăm acum, sunt două licee unde învață aproximativ 2.000 de elevi care tranzitează zilnic această zonă. Ne întrebăm, oare lucrările la acest proiect nu ar fi fost imperativ necesare să se desfășoare în cele câteva luni cât a ținut vacanța fără a perturba prea mult traficul de pe această stradă? De ce pe perioada vacanței școlare nu s-a lucrat aici în loc să se lucreze la „minunata” extindere a troleului în Zona Industrială?”, a întrebat Marius Arcăleanu.

Liderul Forța Dreptei Vaslui a spus că derulearea lucrărilor acum când a început școala provoacă un adevărat „haos” pe această arteră de circulație. Situația fiind cu mult mai îngrijorătoare în momentul când vor începe ploile. Practic, pentru pietoni „va fi îngrijorător, o morcirlă” și, tocmai de aceea, este greu de înțeles de ce s-au început în acest moment lucrările.

„Cei care coordonează, manageriază și execută acest proiect, în speță, primarul, viceprimarul, managerul de proiect, au dat undă verde pentru executarea acestor lucrări fără a ține seama că pe această stradă tranzitează nenumarate mașini, cei aproximativ 2.000 de elevi, profesori și locuitorii din zonă. După cum se observă, accesele pietonale- trotuarele sunt blocate, pietonul fiind obligat să se deplaseze pe carosabil”, a explicat Arcăleanu.

Tocmai de aceeea, finalizarea în cel mai scut timp a acestor lucrări este un imperativ pentru autoritățile locale.

„Noi, vasluienii din Forța Dreptei cerem primarului, viceprimarului, celor responsabili din primărie să mobilizeze echipele antreprenorului să finalizeze în timpul cel mai scurt această lucrare pentru ca acest disconfort maxim creeat vasluienilor să se termine. Sperăm să nu avem parte de vreun eveniment rutier neplăcut în această zonă”, a încheiat Marius Arcăleanu.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*