Home » Administratie » Încep lucrările la drumul strategic! Pentru tronsoanele 1 și 2 licitațiile se apropie de final

Încep lucrările la drumul strategic! Pentru tronsoanele 1 și 2 licitațiile se apropie de final

de Dănuț CIOBANU 

După ce lucrările de drumul strategic au fost sistate, din cauză că executanții au reziliat contractele, vasluienii au parte de vești mai bune. Licitația pentru lotul 3 al drumului strategic a fost finalizată și în perioada imediat următoare încep lucrările. De asemenea, sunt aproape de finalizare și licitațiile pentru loturile 1 și 2, astfel încât va începe lucru la întregul obiectiv de investiții. 

Contribuția județului Vaslui la finalizarea drumului strategic a crescut la 69,7 milioane de lei. În total, valoarea investiției se ridică la 289,4 milioane de lei.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui este beneficiarul proiectului „Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)”, care este implementat în parteneriat cu comunele Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuță, Poienești, Laza, Bălteni, Ștefan cel Mare, Zăpodeni, Dănești, Codăești, Miclești, traversate de drumul strategic.

Referindu-se la drumul strategic, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că din cauza crizei economice au crescut prețurile la materialele de construcții, iar Guvernul a emis o ordonanță pentru actualizarea prețurilor.

„Voință am avut, dar nu s-a putut. Sunt lucrări multe neplătite. Este vorba de 11 milioane de lei. Verificăm, și le plătim dacă oamenii le-au făcut. Lotul 3 al drumului strategic este realizat într-un procent de 50% , iar loturile 1 și 2 au un procent de realizare de 70%. Plătim executanților cât se cuvine. La loturile 1 și 2 lucrările au început în luna martie 2020, iar la lorul 3 în luna mai 2020”, a explicat Dumitru Buzatu.

Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt: lungimea de drum județean reabilitat/modernizat – 82,649 km; lungimea de pistă de biciclete nou construită – 1.710 metri; lungime trotuare pietonale modernizate/realizate – 23.460 metri liniari; stații de transport public construite/modernizate – 24 bucăți; poduri noi, care înlocuiesc podurile existente – 7 bucăți; poduri reabilitate – 6 bucăți; podețe pentru scurgerea apelor: podețe noi -15 bucăți; înlocuirea podețelor existente cu podețe noi – 127 bucăți; reparații la podețele existente – 62 bucăți; amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată – 1 bucată.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*