Home » Local » La furat de bani, electrocasnice, bijuterii și ceasuri! Infractorul a fost reținut de polițiști

La furat de bani, electrocasnice, bijuterii și ceasuri! Infractorul a fost reținut de polițiști

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat la data de 31 august 2023, în municipiul Vaslui (Suburbia Gura Bustei), județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au stabilit faptul că, la data de 31 august 2023, în intervalul orar 14.00 – 17.00, persoana bănuită de comiterea infracțiunii (care locuiește fără forme legale în comuna Lipovăț) ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unei locuințe din strada Viitorului (municipiul Vaslui), de unde ar fi sustras bani, electrocasnice, bijuterii, parfumuri, ceasuri și un telefon mobil.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 14.500 lei și a fost recuperat în proporție de 40%, fiind restituit persoanei vătămate.

La data de 16 septembrie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslu au luat față de tânărul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

In data de 17 septembrie 2023, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, împotriva sa fiind dispusă măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*