Home » Local » Permis de conducere fals, procurat din Ucraina, descoperit la controlul de frontieră

Permis de conducere fals, procurat din Ucraina, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie ucraineană care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 16 septembrie a.c., în jurul 03.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, la volanul autoturismului propriu, un ucrainean în vârstă de 30 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaport și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a recunoscut că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetățean din Ucraina, contra unei sume de bani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*