Home » Local » Armă neletală și muniția aferentă, fără documente justificative, reținute la intrarea în țară

Armă neletală și muniția aferentă, fără documente justificative, reținute la intrarea în țară

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire la un cetățean german care intenționa să introducă în țară o armă din categoria armelor neletale și muniția aferentă acesteia, fără să dețină documentele necesare prevăzute de lege.

În ziua de 18 spetembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean german, în vârstă de 31 de ani, conducând autoturismul propriu, cu ajutorul căruia tracta o rulotă.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit în interiorul rulotei,  într-o cutie cu lucruri personale, un pistol din categoria armelor neletale, marca Colt, calibru 4,5 mm, precum și muniția aferentă: o cutie cu bile metalice, însumând 1.336 bucăți și 4 butelii de gaz, pentru care nu deținea autorizația necesară deținerii și transportului.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că arma și muniția îi aparțin și a fost convins că nu are nevoie de alte documente pentru deținere și transport.

Conform prevederilor legale, arma și muniția aferentă acesteia au fost ridicate  în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*