Home » Agricultura » Bani pentru legumicultori! Cererile trebuie depuse la DAJ Vaslui până la data de 5 octombrie 2023

Bani pentru legumicultori! Cererile trebuie depuse la DAJ Vaslui până la data de 5 octombrie 2023

Guvernul a aprobat programul de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate pentru perioada 2023-2024.

Producătorii agricoli care vor înființa în spații protejate culturi de tomate, ardei gras şi/sau lung și/sau gogoșar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac sau ceapă verde pe o suprafață de 1.000 mp vor putea beneficia de un ajutor de minimis în valoare maximǎ de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar.

Pentru obţinerea  ajutorului de minimis este necesar ca fiecare solicitant sǎ completeze o cerere tip pânǎ la data de 5 octombrie 2023 inclusiv și s-o transmitǎ cǎtre Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui ,însoţită de urmǎtoarele documente: copie a B.I./C.I. al/a solicitantului sau al/a reprezentantului legal dacă cererea este depusă prin reprezentant legal/împuternicit; copie a atestatului de producător valabil până la 31 decembrie 2024 (dupa caz); împuternicire/procură notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a unui reprezentant, după caz; dovadă cont activ bancă/trezorerie etc.

„Cererile și documentele necesare înscrierii vor putea fi depuse direct la sediul DAJ Vaslui, transmise prin mijloace electronice, la adresa de e-maildadr.vs@madr.ro sau prin poștă (curier) la adresa: Str. Eternităţii, nr. 1, Vaslui. Ȋn cazul documentelor transmise prin mijloace electronice, este necesar să fie semnate şi datate, iar copiile să fie certificate „conform cu originalul” de către solicitant”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Producţiile de legume obţinute în spaţii protejate vor trebui sǎ se valorifice în perioada cuprinsǎ între 20 octombrie 2023 – 31 ianuarie 2024 inclusiv, iar sumele aferente se vor deconta începând cu data de 26 februarie 2024.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*