Home » Administratie » Traseul turistic Vaslui – Rebricea – Biserica din Draxeni va fi prins în strategia turistică 2022-2028

Traseul turistic Vaslui – Rebricea – Biserica din Draxeni va fi prins în strategia turistică 2022-2028

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat strategia culturală și turistică pentru orizontul de timp 2022-2028. Specialiștii au lucrat la document opt luni, timp în care s-au derulat două consultări publice.

Consilierii județeni au cerut ca la capitolul trasee turistice să fie inclus și traseul Vaslui – Rebricea (Draxeni), deoarece foarte multe persoane merg la biserica din localitate. Consilierii județeni au primit asigurări de la specialiștii care au lucrat la strategie că în document va fi prevăzut și acest traseu.

Județul Vaslui a semnat contractul de servicii cu SC Synesis Partners SRL. prin care prestatorul s-a obligat să elaboreze strategia culturală și turistică a județului pentru orizontul de timp 2022-2028.

Strategia își propune să reactualizeze și să stabilească viitoarele direcții de dezvoltare în aceste domenii, în funcție de resursele și de potențialul local, formularea obiectivelor pe termen mediu și promovarea proiectelor care asigură premisele atingerii acestor obiective etc.

Strategia culturală și turistică a județului Vaslui aduce valoare adăugată prin stabilirea unui set de măsuri pe termen mediu și prin asumarea unor priorități capabile să îmbunătățească și să sporească oferta culturală a județului, precum și să lărgească aria de adresabilitate a acestei oferte către un număr cât mai mare de cetățeni.

Obiectivul general constă în consolidarea capacității administrative a județului Vaslui, prin dezvoltarea capacității de planificare strategică în domeniul culturii și turismului. Acest demers contribuie la identificarea percepțiilor și a opiniilor referitoare la sectorul cultural și sectorul turistic județean.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: