Home » Local » Autoturism căutat de autorităţile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa

Autoturism căutat de autorităţile din Franța, descoperit la P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Nissan, care figura în bazele de date ca fiind furat din Franța.

În data de 21 septembrie 2023, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, care conducea un autoturism marca Nissan, model Qashqai, înmatriculat în Republica Moldova.

Existând  suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Franța în anul 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în luna iulie a acestui an a cumpărat autoturismul în cauză de la fiul său, care, la rândul său, îl achiziționase în anul 2022 de la un cetățean din Republica Moldova. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 45.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*